28.03.2019.

Koncert Klavirski duo "Tra noi"

Klavirski duo “ Tra noi” je formiran 2009. godine u saradnji pijanistkinja Jelene Vukićević Vukmirović ( 1987, Cetinje) i Ivane Pešić (1984, Nikšić).
Nakon završenih studija na odsjeku za klavir u klasi profesora Svetlane Bogino i Vladimira Ogarkova na Muzičkoj Akademiji na Cetinju, odabrale su komornu glazbu za dalje profesionalno usavršavanje, u klasi profesora Čedomira Nikolića i doc. Nataše Popović. Kvalitetan rad je rezultirao brojnim nagradama od kojih treba izdvojiti:
Prva nagrada na VI međunarodnom natjecanju „ Davorin Jenko“ u Beogradu, 2009. godine; Prva nagrada na XI međunarodnom natjecanju u Nišu, 2010. godine; Četvrta nagrada na internacionalnom natjecanju „ Roma 2010“ u Rimu, 2010. godine i Prva nagrada i titula Laureat na VIII međunarodnom natjecanju „ Davorin Jenko“ u Beogradu, 2011. godine.
Pohađale su majstorske tečajeve kod eminentnih profesora: Jokut Mihailović, Aleksandar Serdar, Vladimir Bočkarjov, Olga Borzenko, Konstantin Bogino, Francesco Mario Possenti.
Tokom studija nastupile su na crnogorskim i europskim scenama od kojih su posebno značajni festival „ Nei suoni dei luoghi“ , Italija (2010.) i koncert u suradnji s Vojvođanskom akademijom nauka i umjetnosti u okviru ciklusa „ Paviljon muzike“, Novi Sad ( 2011).
Nakon završenih magistarskih studija (2011.) aktivno nastupaju u Crnoj Gori, Srbiji , Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji, Rusiji... Nastupile su na festivalima „ Budva grad Teatar“, „Espressivo“, „ Barski ljetopis“, „ Studentski festival klasične muzike „ Orfej“. Svirale su u okviru projekata „ Program podrške kulturi grada Nikšića“, „ Nikšička kulturna scena“; u Ministarstvu Kulture na Cetinju, Spomen domu „ Crvena komuna“ u Petrovcu, Dvorcu kralja Nikole u Baru, Kulturnom centru u Trebinju, „ Bosanskom kulturnom centru“ u Sarajevu. Sudjelovale su na ceremoniji povodom obilježavanja desetljeća nezavisnosti Crne Gore u organizaciji Veleposlanstva Crne Gore, u Moskovskom muzeju muzike „ Glinka“ i Državnom povijesnom muzeju Kremlja, 2016. godine u Rusiji. U suradnji s Glazbenom Akademijom u Istočnom Sarajevu, održale su masterklas i koncert, u travnju 2018.
„Tra Noi“ , tokom desetogodišnjeg rada, ima na svom repertoaru široku lepezu djela , od baroka do suvremenih autora. Najradije interpretiraju zahtjevne kompozicije i obrade trenutno najuvaženijeg i svjetski poznatog klavirskog dua „ Anderson&Roe“, od kojih imaju svesrdnu podršku za rad uključujući i suvremenog autora Francesca di Fiorea za čije su izvođenje djela „ Manhattan suite“ dobile pozitivne kritike.
Pored djelovanja u klavirskom duu, Jelena i Ivana rade u glazbenim školama „ Savo Popović“ na Cetinju i „Dara Čokorilo“ u Nikšiću kao profesorice klavira, korepeticije i komorne glazbe, te kao članice stručnih komisija na natjecanjima. Njihovi učenici su dobitnici brojnih priznanja.
„Tra Noi“ ima želju kontinuirano njegovati komorno muziranje i dati svoj mali doprinos u promociji i očuvanju umjetničke glazbe.
***
Preuzmite / download: Program za koncert

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Otvoreno za posjetitelje

1. listopada - 30. lipnja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h

1. srpnja - 30. rujna:
utorak - petak 10 - 19 h
subota 10 - 17 h
nedjelja 10 - 14 h

ponedjeljkom zatvoreno